Thursday, 4 December 2008

Been tagged!


7 Fakta tentang anda

1. Nama penuh: Midhat Nabil bin Ahmad Salimi, nama Midhat Nabil ni diberikan oleh seorang kenalan ayah. X sure maksud sebenar nama Midhat tu, mysterious gitu...

2. Lahir di Kuala Lumpur, tapi membesar di Kajang, Selangor. Ayah orang Kelantan, tapi mak orang Penang. Pernah keje kat Perlis, tapi skrg ni menetap dan belajar di UK.


3. Ada 7 orang adik-beradik semua, anak yg kedua, lelaki yg paling sulung.


4. Tahun ni dah 30 tahun (dah lama hidup rupanya) .

5. Suka sgt makan Laksa Penang, kalau makan tiap2 hari pun takder masalah.


6. Dulu sgt pemalu ngan pompuan, pernah sekali mak suruh beli barang kat kedai, pastu tgk cam ramai jer budak2 pompuan kat situ, terus balik rumah dan cakap kat mak barang yg dia suruh beli tu dah habis dah (skrg ni dah ok, kot.....)

7. Pernah masuk hospital sebab tangan melecur terkena air panas dari cerek air kat dapur (masa umur 6 tahun).



7 Nama pangilan anda


1. Nabil (nama rasmi)

2. Bil (kawan2 rapat)


3. Marvel (masa kat Kajang High School dulu)


4. Kancil (masa kat UiTM Shah Alam dulu)


5. Nabz (member2 hip hop)


6. Milo


7 perkara yang berharga


1. My parents

2. My siblings


3. My cat (Papan, jaga dia since dia ni kecik, skrg ni masih hidup lagi walaupun dah tua bangka)


4. My friends (yes, including u who are reading this)


5. My brain


6. Masa (sesuatu yg takkan datang kembali)

7. Kenangan2 indah yg lalu



7 perkara yg menakutkan anda di dunia ni


1. Hidup yg tak diberkati oleh Allah S.W.T.

2. Mati tanpa sempat bertaubat (mati tiba2)
.

3. Biler naik kapalterbang dan kapalterbang tu terhempas.

4. Kalau terlibat dalam accident yg ngeri.

5. Mendaki bukit dan terjatuh, terus mati.

6. Dibaham buaya ataupun ular sawa.


7. Hidup tanpa org2 yg tersayang di sekeliling.



7 Lagu yang punya kenangan @ memberi kesan mendalam pada anda


1. Roxette - Vulnerable (lagu kenangan masa first time bercinta dulu).

2. Guns N Roses - November Rain (Slash punyer guitar solo dalam lagu tu mmg world class).

3. Saujana - Keluarga Bahagia (pasal lagu nilah mula suka dgr lagu2 nasyid).

4. Eminem - Lose Yourself (lagu hip hop yg terbaik bagi sy, cayalah!).

5. Black Dog Bone - Cahaya di Aidilfitri (lagu sedih setiap kali menjelang Hari Raya, sbb mungkin suatu hari nanti akan mengalami suasana ni).

6. Prodigy - Breathe (lagu rasmi biler study dulu, lagu nilah yg kasi semangat setiap kali rasa malas nak study, sampai skrg ni masih dgr lagi lagu ni, terima kasih Prodigy!).

7. Coldplay - The Scientist (mmg minat giler ngan kumpulan ni, baru jer tgk konsert diaorg kat sini dua hari yg lepas).


7 Ayat yg kerap disebut oleh anda


1. "susah2 ajer....."

2. "ye ker?....."


3. "oh....."


4. "ehem ehem....."


5. "wow!....."


6. "la la la....."


7. "orang lain kot....."


7 Perkara yg Buat anda berkecil hati


1. Biler byk keje kena buat dalam suatu masa yg singkat.

2. Kena marah tanpa sebab.


3. Orang yg tak hargai apa yg kita dah buat.


4. Tak dapat memenuhi apa yg dihajati.


5. Biler tgk org dalam kesusahan, tapi org yg sepatutnya boleh membantu, tapi dia tak membantu.


6.
Orang yg seksa binatang.

7. Orang yg tak faham2.



7 cara memujuk anda


1. Belanjer jer makan Laksa Penang, guarantee akan ok balik (itu jer caranya, takder yg lain).


7 perkara pertama anda


1. First time kena tampar ngan cikgu masa darjah 5, sebab tak bawak recorder (seruling) untuk kelas muzik. Ada jumpa balik cikgu tu 6 tahun lepas kat pasar malam, dan cerita pasal peristiwa tu sambil mintak maaf, rupa2nya dia dah tak ingat lagi.

2. First time gaduh masa darjah 6, sebab kalah main guli, tapi kawan tu main tipu. First time gaduh ramai2 masa Form 3, geng Melayu lawan geng India.


3. First time jatuh cinta masa berumur 24 tahun, ngan classmate masa belajar kat UiTM Shah Alam dulu. Ex tu skrg ni bekerja di Ipoh, Perak.


4. First time accident kereta pada tahun 2001 kat Bandar Baru Bangi, sebab bawak laju. Masa tu pinjam kereta ayah, dan lepas tu ayah tak kasi bawak kereta selama setahun (accident ni first and last).

5. First time ke luar negara masa berumur 9 tahun (ikut ayah sambung belajar di US selama 2 tahun).

6. First time kena pau (ragut) kat Stesen LRT Central Market (tahun 2002), kawasan sekitar tu mmg bahaya, cilake punyer mamat gian tu, tak sempat nak kejar.

7. First time beli Handphone, masa study Diploma kat UiTM Perlis. Duit pinjaman PTPTN tu bukannyer buat beli buku pun.


p/s: gambar kat atas tu diambil masa duduk kat university accommodation suatu masa dahulu dan tengah berkemas sebab nak pindah (dah habis tempoh tinggal), penat giler masa tu.....


7 comments:

Gee said...

best! pjg lebar Nabil cerita.. terus jd sgt kenal :)

SitiNur said...

Sat..sat..Ada satu yang muskil.Awat buh nama Kicap Manis?

sue cipot said...

uiksss baru sya tau Cik Nabil kite ni dh umur 30 rupanya!!! wah muda belia laaaaaaaa... kalo org xtau haruslah ckp Hencik Nabil ni 24 tahun je.. sungguh comelll

Khambeng Madu said...

lebih kurang laa kita yer bil...hehehe...kalo merajuk, ada org belanja Hilangggg teruss..!! hahaha

sw337un7ej4 said...

laksa yerr...camni sonang la kakak nak pujuk..

nama link taruk pun "Kakak comel yang janji nak belanja laksa" ha ha ha :P

Dory said...

hahha..mule2 tgk gamba tu nabil cam nak marah org je..

skrg dh xmalu2 dah ngn pompuan eh? wink wink

KitKet said...

hamboi.. tingginyer imagination bab perkara menakutkan tu