Saturday, 18 April 2009

Simply amazing!!! Clap, clap, clap!!!





This is Susan Boyle singing 'I Dreamed A Dream' during Britain's Got Talent 2009 audition.



Thursday, 16 April 2009

Sunday, 12 April 2009

Easter break.....

Skrg nie tgh bercuti Easter Break selama seminggu kat sini. Apa significant pasal cuti nie pun aku tak tahu, tapi org sibuk kasi telur ayam yg dah didecorate sesama kawan, trend terkini kasi Easter Eggs chocholate version, semua brand pun ader, dari Cadbury sampailah ke Mars. So, far aku tak dapat apa2 lagi, mungkin diaorg tahu aku tak sambut perayaan nie kot, macamlah aku pedulik pasal easter eggs tu, makan telur ayam mata kerbau ngan nasik putih lagi sedap.....

Nak pergi jejalan skrg ni pun, cuaca masih lagi sejuk, belum lagi kalau hujan, lagilah bertambah sejuk. So, byk habiskan masa lepak kat rumah jer, main game, suatu keje yg aku begitu aktif sejak bangku dan meja sekolah lagi. Skrg nie tgh layan Street Fighter IV kat PS3, boleh main berjam2.....

Oh yer, hari Jumaat lepas, 12 org kena tangkap ngan polis UK kat Manchester sbb suspected of plotting terrorist acts. 11 of them adalah Pakistani, dan sesetengah dari diaorg belajar Chemical Engineering, sama cam aku. Ntah apa ntah2, rasa cam racist pun ader. Bukannyer ada bukti kukuh pun, bitch.....

Emm, lastly, kadang2 tu terperasan yg masa cepat berlalu. Kalau kat lab tu, lambat jer rasanya masa berlalu, tapi kalau waktu cuti, cepat jer masa berlalu. Apa2 pun, benarlah Firman Allah, “Demi MASA. Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali yang beriman dan yang beramal soleh. Yang berpesan-pesan dengan KEBENARAN. Yang berpesan-pesan dengan KESABARAN”..... Insaf2.....


Monday, 6 April 2009

2, 3 langkah.....


Lately nie, aku sgt busy dgn mcm2 perkara. Mostly dgn lab aku tu. Equipment yg aku tgh guna tu kadang2 ok, kadang2 tak. Biler dia tak ok, ada gak rasa2 nak sepak jer, tapi karang sepak2 terus dia jadi tak ok, aku lak yg lagi tak ok. Skrg nie pun selalu sgt balik lewat, kadang2 tu dah tak sedar dah tgh mlm. Apa2pun, memandangkan yg aku nie dah final year, so kena make sure yg semua tasks dapat disiapkan pada datelinenyer, kalau tak nanti review akan dapat remark yg tak berapa ok. Kena berusaha dgn kuat lagi, Yosh!!!

Skrg nie jugak rambut aku dah panjang giler, nie kalau mak aku tahu, silap2 dia boleh dtg sini dan belasah aku ngan penyapu kat dapur dia tu. Kalau bgn pagi jer, rambut aku tu dah sebijik cam rambut hantu kat dalam hutan tu, tiap2 hari guna syampu pun, macam tu jugak. Selalu jer angan2 nak potong rambut, pastu siap pasang niat lagi nak potong rambut next week, biler dah sampai next week, postponed lagi ke week berikutnyer sampailah skrg nie, tak lagi menjejakkan kaki kat kedai gunting rambut tu.

Skrg nie, biler ada meeting ngan supervisor PhD aku, makin byk lak keje yg dia kasi. Ingatkan keje2 sebelum nie yg aku buat dah ok dah, tapi rupa2nya ada lagi yg kena buat untuk mengisi masa lapang aku yg tak berapa nak lapang nie. Baru jer ingat nak berhoyeh2 kat tmpt2 yg chill, so kena put on hold dulu, ceh. Oh lupa lak, hari tu aku pernah hantar e-mail ke supervisor aku, nama dia Dr. Gary, punyerlah confident masa aku composing e-mail tu, biler dah hantar kat dia, baru perasan yg aku tertulis nama dia sebagai Dr. Gay, WTF??? Nasib baiklah dia tak kata apa2 pun masa meeting baru2 nie. Lagi satu, untuk meeting baru2 nie, aku nak cepat siapkan diri, pastu perasan yg misaiku dah terkeluar sikit dari landasan, so cadang nak trimkan balik, biler dah capai shaver tu terus shave tanpa tgk cermin. Biler tgk balik kat cermin baru perasan yg misaiku tu dah tak balance lagi. Yg sebelah kanan lagi nipis dari yg sebelah kiri. Biler cuba balancekan balik, terus jadi tak balance2, last2 cukur terus (nasib baik tak buat misai style Hitler, kalau tak silap2 kena baling ngan batu biler berjalan kat tgh bandar). Lepas tue terasa macam org asing, lain macam jer rasa biler takder misai nie, nak jer rasa guna misai palsu ataupun guna marker untuk buatkan balik misaiku itu.

2 minggu lepas aku ada pergi melawat kawan kat Ireland, kat sanalah first time aku tertgk Wonderpets (dia bukak tv masa kitaorg tgh bersarapan pagi). Sebelum nie terperasan gak yg ada member2 mentioning about Wonderpets, ingatkan apa bendalah tu. Lepas tue ada check kat Youtube, carik lagu Wonderpets dalam versi Bahasa Malaysia, biler dgr lagu tue asyik terngiang2 jer, bahaya betul pengaruh kartun nie. Nasib baik tido malam tak terfikir pasal lagu tue, kalau tak, dah kira kes kritikal nie. Giler kentang!

Oklah, nak sambung balik buat keje. Kalau ada masa, akanku updatekan blog aku yg serba buruk nie dari masa ke semasa. Till then, all the best & good luck!

p/s: Nanti kalau misai baruku dah tumbuh, nak siram ngan baja hidrofonik tiap2 hari, biar lawa sikit.....




Thursday, 2 April 2009

Hoh???


Apa nak jadi ngan adik aku ni, tak tahulah... Camnerlah Dato' Mukhriz Mahathir boleh kalah nie?