Monday, 6 April 2009

2, 3 langkah.....


Lately nie, aku sgt busy dgn mcm2 perkara. Mostly dgn lab aku tu. Equipment yg aku tgh guna tu kadang2 ok, kadang2 tak. Biler dia tak ok, ada gak rasa2 nak sepak jer, tapi karang sepak2 terus dia jadi tak ok, aku lak yg lagi tak ok. Skrg nie pun selalu sgt balik lewat, kadang2 tu dah tak sedar dah tgh mlm. Apa2pun, memandangkan yg aku nie dah final year, so kena make sure yg semua tasks dapat disiapkan pada datelinenyer, kalau tak nanti review akan dapat remark yg tak berapa ok. Kena berusaha dgn kuat lagi, Yosh!!!

Skrg nie jugak rambut aku dah panjang giler, nie kalau mak aku tahu, silap2 dia boleh dtg sini dan belasah aku ngan penyapu kat dapur dia tu. Kalau bgn pagi jer, rambut aku tu dah sebijik cam rambut hantu kat dalam hutan tu, tiap2 hari guna syampu pun, macam tu jugak. Selalu jer angan2 nak potong rambut, pastu siap pasang niat lagi nak potong rambut next week, biler dah sampai next week, postponed lagi ke week berikutnyer sampailah skrg nie, tak lagi menjejakkan kaki kat kedai gunting rambut tu.

Skrg nie, biler ada meeting ngan supervisor PhD aku, makin byk lak keje yg dia kasi. Ingatkan keje2 sebelum nie yg aku buat dah ok dah, tapi rupa2nya ada lagi yg kena buat untuk mengisi masa lapang aku yg tak berapa nak lapang nie. Baru jer ingat nak berhoyeh2 kat tmpt2 yg chill, so kena put on hold dulu, ceh. Oh lupa lak, hari tu aku pernah hantar e-mail ke supervisor aku, nama dia Dr. Gary, punyerlah confident masa aku composing e-mail tu, biler dah hantar kat dia, baru perasan yg aku tertulis nama dia sebagai Dr. Gay, WTF??? Nasib baiklah dia tak kata apa2 pun masa meeting baru2 nie. Lagi satu, untuk meeting baru2 nie, aku nak cepat siapkan diri, pastu perasan yg misaiku dah terkeluar sikit dari landasan, so cadang nak trimkan balik, biler dah capai shaver tu terus shave tanpa tgk cermin. Biler tgk balik kat cermin baru perasan yg misaiku tu dah tak balance lagi. Yg sebelah kanan lagi nipis dari yg sebelah kiri. Biler cuba balancekan balik, terus jadi tak balance2, last2 cukur terus (nasib baik tak buat misai style Hitler, kalau tak silap2 kena baling ngan batu biler berjalan kat tgh bandar). Lepas tue terasa macam org asing, lain macam jer rasa biler takder misai nie, nak jer rasa guna misai palsu ataupun guna marker untuk buatkan balik misaiku itu.

2 minggu lepas aku ada pergi melawat kawan kat Ireland, kat sanalah first time aku tertgk Wonderpets (dia bukak tv masa kitaorg tgh bersarapan pagi). Sebelum nie terperasan gak yg ada member2 mentioning about Wonderpets, ingatkan apa bendalah tu. Lepas tue ada check kat Youtube, carik lagu Wonderpets dalam versi Bahasa Malaysia, biler dgr lagu tue asyik terngiang2 jer, bahaya betul pengaruh kartun nie. Nasib baik tido malam tak terfikir pasal lagu tue, kalau tak, dah kira kes kritikal nie. Giler kentang!

Oklah, nak sambung balik buat keje. Kalau ada masa, akanku updatekan blog aku yg serba buruk nie dari masa ke semasa. Till then, all the best & good luck!

p/s: Nanti kalau misai baruku dah tumbuh, nak siram ngan baja hidrofonik tiap2 hari, biar lawa sikit.....




11 comments:

Pink Marie said...

gamba tanpa misai plisss!!

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Tidakkkkkkkk!!!!!!!!!! *sambil melarikan diri ke sebuah gua tak jauh dari rumah*

Dory said...

hahahhaha..xpenah tgk lg nabil xde misai! kami nak gamba!!

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Apa? Nak apa tu? Tak dgrlah, line tak clear... Call sy balik...

Mem Aluya said...

Hahahaha...

Apa-apa pun... all the best and good luck.

Zu said...

Hahahahhah....

Lenkali sblm send email check dulu:D

KitKet said...

haa.. tiap2 hari balik malam? nabil nak jadi vampire ker xjumpa matahari ni?

SitiNur said...

ala kalau ada misai pun bukan lebat sangat :p maintain bermisai la..hihi

Tok Ketua said...

gadis korea kt kedai gunting rambut tu apa citer?...

pasti dia rindu kt ko.. huhuhuu...

cuba shave bulu ketiak sebelah jer.. apa jadi..huhuhu

ashley said...

salam kenal,
bro..
kelako la...

.
.
.
.
(sesambil acik cikgu tediker yang 'senior'ini nyanyi:-..
"wonderpets wonderpets..kami datang..membantu kawan dalam kesusahan..kami tak besar dan kami tak kuat, bila bekerjasama semua jadi mudah...yeeeeaayyy wonderpets")

smile.

zool irfan said...

hahahahha... menangis aku tahan giler..
aku pantang kalau org citer bab2 gay ni..
amat melucukan