Wednesday, 21 January 2009

New Golf GTI Launched in the UK.


0 - 62 mph in just 7.2 seconds (lambat sikit kalau nak banding ngan masa Gaban tukar baju).

Top speed 148 mph (237 km/h) (Boleh sampai ke Kota Bharu dari KL dalam masa 2 jam, itupun x termasuk kalau berhenti untuk isi minyak, makan, pergi toilet dan bayar tol).

Harga: £ 20,000 (RM 140,000) (Harga sport rim dia jer x tahu berapa, kan bagus kalau dia jual semua bahagian tu satu2, pastu kita beli dan pasang sendiri, kalau rasa cermin dia mahal, boleh guna plastik, so jimat sikit budget kita tu).

Maklumat lanjut: Kereta yg best, harga dia lagilah best!

p/s: Ni yg rasa nak naikkan harga jualan udang2 kat pasaran.....


9 comments:

Jusoh Bedil said...

ape la nabil..bukan lambat sikit laa..tu dah lambat banyak dah..gaban tukar baju 0.75 saat...banyak saat tu kena tinggal..tambah-tambah kalu Pak saad yang bawak...

yaya|azura said...

nak tempah udang... kasi harga borong yer. pastu nak jual double price, leh cepat dapat beli golf gti idaman kalbu nie... miahahaha... :p

KitKet said...

nak order dia nyer bumper dulu bulan ni.. bulan depan order spring pulak.. cukup 10 taun jadilah keta.. huahauhau

Khambeng Madu said...

perghhhh...!! memang keter idaman ni...

Pink Marie said...

adeh sesak napas!

Kakak Tiri said...

RM140 je???

Bawak balik Malaysia, tanggal skru satu-satu... kalau tak, jadi triple jugak reganya...

Dory said...

pehh.. keta idaman kalbu... demmm!

sw337un7ej4 said...

takperr..meh buat bisnes ngan kakak, pastukan, kita pakai sowang sejibik..ahak :P

SilverFerio said...

nak soh bapak beli lah. dia tengah usha keta2 kompak. boleh gak aku tumpang drive bila balik kampung