Tuesday, 2 September 2008

Mak..... :'(

Biler berbuka puasa sesorang dan beli juadah berbuka kat kedai fast food, teringatlah keluarga kat Malaysia. Rasa cam something missing yg sgt2 besar. At least dulu ada gak adik yg akan kejutkan untuk bangun sahur, walaupun dia kadang2 hampir berputus asa. Lagi pula tu kalau mak yg sediakan juadah untuk berbuka dan sahur, mmg rasa cam nak nangis jer skrg ni. Pastu teringat lak pasal Bazaar Ramadhan, selalu kalau pergi akan beli byk makanan, dan dengan confident rasa akan habis makan semua yg dibeli. Tapi biler balik rumah, byk jer yg tak habis, dan ayah akan marah, mahu tak mahu, kena paksa kucing2 yg ada kat rumah tu untuk habiskan, kalau tak, tak nak belikan stok Friskies diaorg (ugut style Mafia ni).

Lastly, kalau pergi sembahyang terawih tu, kadang2 akan pergi berasingan dari ayah dan adik2, lepak2 dulu kat kedai mamak ngan kawan2, pastu biler hampir time moreh, pergi balik join sembahyang tu.....

Semua ni kenangan2 yg akan sentiasa mekar di hati..... Really missed those moments :'(

15 comments:

yaya|azura said...

huwaaaa... nak mama! mamaaaaa.......
manalah mama kite pegi bersama-sama bumblebee nie.. mentang2lah minyak kete penuh..mamaaaaa, adik nak ikot!
:P

NaD said...

olololo.. cian plak kat nabil bila baca entry ni.ala bukan selamanya nak dok sana pun kan?? nanti dah balik mentekedarah ler puas2.

*bazaar ramadhan kat sini makanan best2 wooo >:p

zool irfan said...

semalam leh habis kuih muih kat bazar... laku betul

Si Tukang Karut said...

sedih mommi membaca kisah nabil...raya tahun nih balik ke?

Kakak Tiri said...

I dah nangis dah. I feel you. Empathy? Sympathy?

cik tun teja said...

huk huk...kakak pon sedey taww..kalo la mampu..nak je nek ketebang pi sana teman adik sahoq dan bukak posa...sob..sob.. waaaa :(

aku la ros said...

sedih baca entry ni ..:(

Hanamichi_Sakuragi said...

c kakak tiri juwerrrr yg memahami perasaan c peraih udang ni:D

KitKet said...

hmmm.. cemana kat sana pulak? ada bazaar ramadhan xmacam kat sini?

Dory said...

alaa...siannye Nabil.. jgn sedih2 tau.. *hugs*

Dory said...

rindu kat mak sy juaa... xsabar nak blk umah jumpe mak.. isk

SilverFerio said...

kewl bro..
selamat berpuasa ramadhan

SitiNur said...

Rindu tu mainan perasaan..hehe

Slamat berpuasa Nabil.Raya nanti balik dak?

HambaMaya said...

takper.. orang berkelana bila balik kampung halaman beraya nanti lagi dapat banyak duit angpau.. hehehe

Tok Ketua said...

rasa nk main meriam buluh lak..