Monday, 17 November 2008

Memori daun pisang.....


Gambar ni diambil ketika aku berumur 9 tahun (yg pakai baju berbelang hitam - coklat tu). Masa tu mak selalu cakap yg aku ni nakal sgt2, selalu buat adik2ku yg lain menangis. Aku pun tak tahu naper aku buat camtu, mungkin sebab bosan takder apa2 benda yg nak dibuat kot. Pernah sekali mak tension sgt2, so dia kata "bela anak setan pun lagi baik dari bela Nabil ni". Biler dengar mak cakap macam tu, aku terus jadi merajuk, satu hari tak cakap ngan mak. Makan pun tak hari tu, cuma duduk diam2 jer dalam bilik. So, keesokkan harinya mak try nak pujuk, dia belikan satu ice cream cup, my favourite flavor lak tu. Biler dapat jer ice cream tu, hati pun rasa gembira balik dan terus peluk mak, dan cakap takkan nakal2 lagi (tapi pastu still kacau2 adik lagi).

Tapi biler dah masuk sekolah menengah, aku dah mula jadi seorang protector untuk adik2 aku. Pernah sekali aku bertumbuk ngan budak India dalam bas sekolah sebab budak tu asyik kacau adik aku jer (budak tu lagi besar dari aku dan walaupun aku kalah, tapi puas hati). Pastu dia dah tak kacau2 adik aku lagi.

Biler aku ingat kembali kenangan masa kecik2 dulu, rasa cam berdosa sgt2 ngan mak. Byk kali dah aku buat mak aku sakit kepala. Mak, maafkan sy, janji dah tak nakal2 lagi.


11 comments:

Pink Marie said...

mek da tau da tu nabil yg berbelang2..
biasa la nakal2, janji berjaya!

KitKet said...

hmm.. betul tu cakap mek. org cakap budak nakal/active means dia cerdik.. jangan hyper nakal sudah

Mademoiselle Cynicleopetra said...

nabil so kiut masa kekecik...

yaya|azura said...

budak nakal......... :p

NaD said...

sama je muka nabil time kecik ngn time besor.

Saya, Aku dan Kamu said...

mak, nabil tak nakal lagi dah. saya saksi nya. opsssss!

sue cipot said...

a'ah muka nabil xbrubah ek.. stay cute smpai skrg..awet muda betol lah.. cume part posing je dh ubah skit.. skrg dh bijak posing uhuhuhuhu

SilverFerio said...

biasa la anak jantan kan

Tok Ketua said...

wahhh retro gmbr tu... biar nakal jgn jahat...

Kakak Tiri said...

Tak sia-sia mak pesan soh jangan nakal-nakal.

sw337un7ej4 said...

nakai yer..meh sini kakak cobits..ha ha ha..tp now dah jadik budak bayek kan.. :D