Monday, 20 December 2010

Bestnyer...

Bestnyer kalau waktu2 macam ni boleh buat BBQ, teringat akan aktiviti BBQ setiap kali tiba waktu summer kat sini...

 Acara wajib setiap kali tiba waktu summer bagi masyarakat Melayu Malaysia di sini. Turut kelihatan Yang Berbahagia Dr. Ustaz Fatris Bakaram yang akan dilantik menjadi mufti bagi Republik Singapura pada 1 haribulan Januari 2011 nanti (bercermin mata dan berkemeja hijau)...

 Team pembakar2 sate.

 Aktiviti BBQ yang selalu diadakan di Kingsbury Water Park, Cannock Chase, Warwickshire. Terletak lebih kurang sejam perjalanan dengan menaiki kereta dari bandar Birmingham.

Kelihatan aku yg berpura2 sibuk di situ... Nak bergambar punyer pasal daaa...

 Kaum Hawa tgh sibuk menyediakan juadah makanan...

 Pertandingan sukaneka untuk kanak2...

Acara kemuncak, pertandingan bolasepak bagi kaum bapa @ lelaki (sbb aku tak kawen lagi, ha ha ha)...


8 comments:

marinahunny said...

cantiknye tempat bbq tu..blh berenang tak dlm tasik tu?

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Tmpt BBQ tu kat Kingsbury Water Park, Cannock Chase, Warwickshire. Tasik tu xleh berenang, tapi boleh buat aktiviti air cam kayaking, jet skiing dan naik bot...

azie said...

bestnya BBQ :)

nora said...

apsal aku tak nmpak kaum hawa pun kat situ.

korang tak geng ngan kitorng ekkk

Fina Roslan said...

ni bukan tempat biasa tu ke?
tak penah nampak tasik pon?

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Tasik tu ader, tapi kat belakang sikit. Skrg ni BBQ dah buat kat depan pintu masuk taman tu.

Sebab dulu ader kes sorang budak kecik Malaysia yang hampir lemas sebab terjatuh ke dalam tasik tu. Nasib baik dapat diselamatkan...

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Budak kecik, kaum Hawa pun ader. Cuma diaorg kat tmpt lain, tgh prepare makanan kat bawah khemah. Kitaorg kena jauh sikit, sbb membakar sate ngan steak, tak nak asap mencomotkan muka diaorg nanti. Biar kitaorg jadi comot, jgn mereka.

Kitaorg bukan racist tau...

p/s: Dah update gambar bagi kaum Hawa...

yaya|azura said...

Nabil ...... Mak panggil balik suruh kawen!!!!

:p :p :p