Saturday, 29 January 2011

Match of the Day

Aston Villa vs. Manchester City, 22nd of January 2011 (Saturday), Kick Off (K.O.) 5.30 p.m.

Dapat satu tiket murah yang dijual kat Guild of Student, University of Birmingham (harga sebenar £30 / RM150, tapi student price cuma £15 / RM 75 jer).

Tempat duduk aku yang tak jauh dari padang perlawanan. Ada gak rasa nak ceroboh masuk padang tu, sure akan jadi famous punyer, tapi siap ader warning, kalau saper2 masuk padang masa perlawanan akan didenda £1,000 (RM5,000), terus tak jadi nak buat...

Referee malam tu Howard Webb, yang jadi referee World Cup Final antara Holland dan Spain hari tu.

Gareth Barry sedang nak amek free kick. Dia ni dikira sebagai traitor untuk pasukan Villa. Dulu dia main untuk Villa sebelum berpindah ke Manchester City. Kesian dia, tiap kali bola sampai jer kat kaki dia, mesti kena booo...

Carlos Tevez kat depan gol Villa. Dialah pemain yang paling kecik kat atas padang masa tu. Asyik kena buli jer, tak baik tau...

Aku pergi game ni sebab nak tengok Darren Bent beraksi. Dia baru jer join team Aston Villa dari Sunderland untuk £18 juta pound dan ni merupakan game pertama dia untuk Villa. Dulu ada gak ikut perkembangan dia, dari dia bermain untuk Charlton Athletic (team tu dah kena relegated ke division bawah beberapa musim yang lalu), kemudian berpindah ke Tottenham Hotspurs dan lepas tu ke Sunderland. Aku masuk lewat 20 minit (tapi nasib baik seating dah ader nombor). Biler aku baru jer nak masuk stadium, penjaga tiket tu cakap Bent baru jer score (minit ke 18), tapi aku cakap kat dia mungkin ader gol lagi, tapi rupa2nya hanya tulah gol tunggal bagi perlawanan tersebut... T_T

Aku tak tahu ni binatang apa, tapi dia berkeliaran ketika waktu rehat biler habis first half.

Skrin besar stadium. Kalau dapat bawak balik skrin ni ke rumah, mesti best...

Tu tempat duduk eksklusif sikit, harga pun lagi giler...

Waktu rehat 15 minit, ramai yg melarikan diri ke toilet atau membeli air. Masa game tengah lawan tu, ada sorang makcik belakang aku ni, siap bertongkat sebab kaki dia patah, tapi dia punyer jerit mengalahkan orang lelaki. Mungkin salah sorang pemain Villa tu sedara dia atau memang dia dah mabuk. Janji x kacau aku sudah...

Aku dengan rambut Medussa aku. Sumpah sangat sejuk masa tu (kalau tak silap 1oC, hidung jadi beku).

Attendance seramai 37,815. Kapasiti penuh Villa Park adalah 42,788. So, ramai gak yg ponteng tengok... Game malam tu, Aston Villa 1 - 0 Manchester City.

Apa2 pun, aku masih lagi sorang penyokong Manchester United yg tegar, since 1995. Glory Glory Man United...
 
 
 

5 comments:

Heidi Shafiq said...

wahh.. best giler.. :)

Fina Roslan said...

i prefer 'singa' than medusa.

yaya|azura said...

Ahhh... seriusly hidung akan beku. Sekarang hidungku sedang berlari. Huhuhu... :)

Tok Ketua said...

hahaha.. rambut medusa..

anyway glory2 MU

Mak Peah Bini Sood said...

somi mommi pun fheminat MU kini dan selamanya...hahahah