Friday, 22 August 2008

Bank Holiday (25th August 2008).


Yay! Hari Isnin ni ada satu extra hari yg cuti (bagus untuk hilangkan Monday blues aku!). Cuti tu kat sini dikenali sebagai Bank Holiday. Kalau mengikut sejarah (bukan pendapat Charles Darwin), hari sebegini adalah di mana bank2 tidak akan menjalankan operasi hariannya, dengan kata lain ianya akan ditutup. Oleh kerana itu, tiada sebarang urusniaga akan dijalankan oleh orang ramai (yer2 jer kalau bank tutup, orang ramai dah tak leh buat apa2). Bank Holiday ni juga dikira sebagai cuti2 umum di UK. Hanya ada 15 hari jer untuk Bank Holiday sepanjang tahun kat sini, bukan cam kat Malaysia tu, mungkin disebabkan oleh adanya pelbagai kaum2 etnik yg terdapat di Malaysia.

Dalam pada itu, ada terima satu jemputan untuk menghadiri satu majlis BBQ besar2an anjuran masyarakat Malaysia di Birmingham ini, yg akan diadakan di bandar Cannock pada hari Ahad ini. Macam best jer, lagipun tak pernah ke sana. Anyway, susah2 jer, Insya-Allah akan sampai di sana.

p/s: Apa2 pun, kat Malaysia lagi best, harga minyak boleh turun dan naik, cam rollercoaster kat Genting Highlands tu...

5 comments:

Kakak Tiri said...

Lepas kalah kang, naik la balik.

Ni nak tanya, hari Ahad bank bukak ke?

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Hari Ahad bank tutup, pagi2 diaorg pergi church, malam2 pergi pub, baru balance...

yaya|azura said...

bestnyer kalu ada bank holiday kat mesia... leh saya ikut kamu ke majlis BBQ tu kan? hohohohoho.

Dory said...

Kat Msia cam tak de je kan kak yaya kan?

Hanamichi_Sakuragi said...

selamat ber BBQ...mesti best mkn free