Thursday, 24 July 2008

Bandar Stratford-upon-Avon

Kat bandar nilah, sorang pakcik yg bernama William Shakespeare dilahirkan.


Nilah rumah William Shakespeare, masih elok lagi. Rasanya dia mula tulis novel2 tu sebab bosan sgt2 biler duduk kat rumah. Masa tu kan takder Astro ngan PlayStation.


Papantanda dengan muka pakcik tu.


Tgh2 bandar Stratford-upon-Avon.


Yg ni barulah the real 'Joker'.


Ni rumah mak kepada pengasas University Harvard kat Amerika tu.


'Harvard House'.


Menyibuk sekejap.


Tak tahulah kalau dia selalu balik masa raya ke tak. Kalau tak balik, kesian kat mak dia tu.


Pintu masuk.


Sebuah bank yg lama (ada gambar pakcik tu lagi).


Rumah kerabat pakcik tu.


Masih mengekalkan ciri2 tradisi.


Bangunan kat tgh2 tu cam kat Cameron Highland jer.


Menara loceng.


Kawan baik, Zahran cuba membuka pintu kat menara loceng tu. Karang runtuh tak pasal2 lak kitaorg kena bina lagi semula.


9 comments:

Kakak Tiri said...

Ala... this one I jeles. Bestnya kamu pegi rumah Pak Cik tu...

Shall I compare thee to a summer's day...

Kakak Tiri said...

BTW, lupa nak tanya. Kat pekan Stratford-upon-Avon tu, ada stokis Avon tak? Kat sini susah nak cari dealer.

yaya|azura said...

tulah.. kite nak pesan lip balm avon yg ada 3 perisa tuh...

err.. gambar paling atas tu kan .. adakah beliau william shakespeare yg dimaksudkan itew??

ohh.. i can see sphere flying *mata juling2*

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Satu kedai Avon pun takder... Kedai buku jer yg byk...

Gee said...

baru nak tanya yg sama jugak.. ntah2 sini tpt lahir pengasas avon jugak tak?

hah!!!?? byk kedai buku eh? bestnyer...

apa2pun memang nmpk tradisi sungguh bandar nih... cam best jer nak pegi huhuhuhu..

KitKet said...

ai lah.. ni yang mak rasa nak cam nak jeles tahap gaban ni.. ok.. jap mak call DHL.. boleh idok nak courier diri sendiri.. murah sikit

Hanamichi_Sakuragi said...

bila la aku akan dpt kesana.......

NaD said...

Cantik ek.. er...pintu kat menara jam tu mmg utk org2 kerdil saje ke?

cik tun teja said...

uihhh..memang jelessssss...isk isk

tp best arr..kang gik jenjalan lagik, letak pic bebanyak ekk..leh gak belajor sama sejarah pat sana.. :)