Wednesday, 23 July 2008

Pameran ukiran2 terkecil di dunia.


Ukiran bangunan Lloyd's of London di atas satu kepala pin. Pameran tersebut telah diadakan di Bull Ring Shopping Centre, Birmingham, salah sebuah shopping centre yg terbesar di UK.


Ukiran patung Statue of Liberty di tengah2 lubang jarum.

Ukiran patung penunggang kuda di atas satu kepala pin.


Ukiran seekor harimau di tengah2 lubang jarum.


Ukiran patung Marilyn Monroe di atas sebutir berlian.


Biodata pengukir ukiran2 tersebut, Willard Wigan.


Bersama pengukir ukiran2 tersebut.


Maklumat lanjut mengenai hasil kerja beliau, boleh didapati di sini ---> Willard Wigan.

Saper2 yg ader masa lapang tu, bolehlah mencuba hobi yg menarik ni nanti. Selamat mencuba.

p/s: Gambar2 ni diambil sebelum sy balik ke Malaysia tempohari.

9 comments:

Kakak Tiri said...

Kalau kita hogah-hogahkan pin tu, agak-agak runtuh tak university dengan patung Liberty tu? Kamu tak cuba hembus Marilyn Monroe tu??

Tak pulak juling mata si Willard tu yer.

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Semua ukiran2 tu dia letak dalam bekas tertutup, kalau nak tgk ukiran2 tu kena guna mikroskop (bekas tertutup tu ada dalam gambar pertama dan keempat).

Gee said...

rajin betul dia buat gitu ek? ha ah.. mcm terasa nak juling je terfikir dia buat ukiran kecik gitu..

KitKet said...

saya rasa beliau mempunyai mata bionic sehingga mampu melihat jeravut dari 7 skala richter

yaya|azura said...

mak aihh... masa dia ukir tu pakai mikroskop ke?? ke pakai bioskop eh.. ermmm... bukan ye? hmmm .. takpelah...

Kakak Tiri said...

Bukan la... dia guna stethoscopes...

yaya|azura said...

ooo itu macam .. sudah tuka ka??

sue cipot said...

Kuang2.. pas ni suh dia ukir geng sri 360 lak.. mesti comeii2 kan? awuuuuu...

tp kan encik nabil anda lebih ensem dr pegukir itu.. takut dia nak rapat sgt takot ketara sgt bendera pahang tue hikhikhik amponnn

Si Tukang Karut said...

mata raksasa si willard ini...tapi manyak manis menawan dari zimbabwe juge ke nabil?